+31 (0)6 11 31 3749 info@tiantraining.nl

Tian Training & Advies

Tian is het Chinese woord voor Hemel en in combinatie met Tao, de hemelse weg Tian Tao. Dit staat voor alles wat positief is en wat wij tegenkomen als lessen op onze levensweg. Door de deur naar je bewustZIJN te openen kom je positiever in het leven te staan en word je een gelukkiger mens. 

Saskia van der Vlist

Trainer, Coach en Psychosociaal Begeleider

Tian Training en Advies is opgericht door Saskia van der Vlist.

“Het ‘Spelenderwijs’ leren en groeien heeft zij van nature in zich zitten. Zij is namelijk opgevoed door een leraar en een zangeres. Haar opvoeding heeft ervoor gezorgd dat ze veelzijdig, open-minded en creatief is.

Tijdens haar vele reizen en veranderwerkzaamheden (change management) bij multinationals heeft zij geleerd hoe belangrijk het is om de mens centraal te houden, te luisteren naar de behoeftes van de mens en te zorgen voor persoonlijke- en professionele ontwikkeling.

Zoals bekend kunnen de gedachten, gevoelens en het gedrag van één mens grote invloed hebben op het functioneren van een heel team of een relatie. Vanuit deze fascinatie, de bijbehorende groepsdynamiek, de psychologische processen en de behoeftes van de mens heeft zij zich laten bijscholen tijdens een 4 jarige opleiding tot Psychosociaal Begeleider gevolgd en met succes afgerond.

Achtergrond en Expertise

Spelenderwijs Leren

Tian Training en Advies onderscheid zichzelf in de markt door ‘Spelenderwijs’ leren en groeien voor volwassenen. Hierbij is de combinatie gemaakt tussen jarenlange zakelijke werkervaring met psychologisch verworven inzichten, creatieve holistische aanpak en spel. 

De theorie en de tools met betrekking tot persoonlijke efficiëntie hebben hun effectiviteit bewezen binnen de zakelijke dienstverlening en bij persoonlijke ontwikkeling van klanten. Deze vormen de basis in de trainingen en adviezen. Trainingen en adviezen worden gegeven vanuit kennis, passievolle creativiteit en liefdevolle betrokkenheid.

Ieder training programma of workshop is afhankelijk van de inbreng van de klant en wordt opgezet met het gewenste einddoel als uitgangspunt.

“Leven vanuit persoonlijke kracht” is voor mij een item dat ik wilde versterken. Met de training die Saskia er van heeft gecreëerd is dat de goede kant op gegaan. Met wisselende thema’s en prachtige locaties werd er getraind in een kleine groep dus veilig en confronterend. Ook als je iets meer aanmoediging of “aandacht” nodig hebt is daar Saskia, liefdevol, krachtig en eerlijk!

Joke Hordijk

Missie en Visie

Leven vanuit Wijsheid en Innerlijke Kracht

Ieder mens heeft recht op geluk en zelf-vertrouwen. Ieder mens is anders en ieder mens heeft een unieke persoonlijke wijsheid, kracht, normen en kernwaarden.  De wijsheid heb je verworven door de jaren heen en de kracht heb je gekregen om de uitdagingen in het leven aan te kunnen. Om je leven te beleven zoals goed voor jouw is en om je eigen levenspad te creëren. Een (werk)relatie bestaat uit verschillende onderdelen en de verbindende kracht is daarbij de basis. 

De missie van Tian Training is jou te helpen in je kracht te staan, te leven met meer lef en zelf- vertrouwen!

Gedachtegoed:

 • Ieder mens is een uniek en vrij wezen met vele kwaliteiten, talenten, gedragingen, gedachten en gevoelens.
 • Ieder mens heeft liefde, erkenning, aandacht en acceptatie nodig.
 • Een verbintenis houdt stand door zelf-reflectie, vertrouwen, begrip voor elkaar, open communicatie en ruimte voor eigen inbreng en visie.

Jouw Innerlijke Kracht

Door jou op creatieve wijze te begeleiden via coaching en/of trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, relaties en communicatie kom je steviger in je schoenen te staan. 

Door het vertrouwen in jezelf en de ander te verstevigen, de communicatie kanalen open te houden en je te (her)verbinden met jezelf en de ander geef je ruimte aan jouw unieke zelf, innerlijke kracht en lef.

Kernwaarden

Authentiek

Trouw blijven aan jezelf.

 • Vanuit eigenheid ben jij wie je bent, jouw unieke zelf!
 • Ieder mens heeft recht om te zijn wie hij/zij is met alle unieke waarden.

Creatief

Vanuit speelsheid naar groei.

 • Geïnspireerd worden door creatief denken.
 • Vanuit weer speels kind mogen zijn, groeien naar gelukkig volwassenen.

Duurzaam

Diepgang is duurzaam.

 • Samen met de klant vinden we een oplossing voor de langere termijn
 • Verdieping is de kern tot alles.

Verbinding

Verbinding brengt groei

 • Door te leven vanuit innerlijke kracht, compassie en vergeving vergroot je jouw innerlijk geluk.
 • Samen met de klant komen we tot de kern en behalen we het gewenste resultaat.
 • 1 + 1 =3 via samenwerking met co-trainers.

Saskia is a very good trainer and coach. She helped me turn my life around in just 10 month. She is able to get to the very bottom of the problem. She gives you a very strong mirror, so you can see for yourself what you are doing and what you want to change to have the life you want to have. She is very passionate at coaching people, especialy women, to be the very best they can be. She can form a group off total strangers into a warm and safe group where they can learn, work and grow together. Saskia: You’re the best. Thank you!

Marinke Kruijt

Strategisch Adviseur, Gemeente Vijfheerenlanden

Netwerk

Vanuit de gedachte 1+1=3 is deze netwerkorganisatie van trainers ontstaan.

Er worden verscheidene sessies en programma’s georganiseerd waarbij co-trainers worden uitgenodigd om mee te trainen of te sparren. Daarnaast organiseren wij regelmatig netwerk bijeenkomsten waarbij wij samenkomen om ontwikkelingen te bespreken.

Wij werken op dit moment samen met de volgende mensen:

Lydia de Wit
Stembevrijder, eigenaar Innerguiding, trainer bij SenSolid

Mary Jane Roy
CreatingWaves

Bernice Feller-Thijm
JustB

 Saskia Verhaeren
Groeibrein

Vanessa Hart
Inspiring Finance

Ben jij geïnteresseerd om onderdeel uit te maken van ons netwerk of wil je deelnemen aan de netwerk bijeenkomsten, meld je dan aan via het contact formulier.

Saskia has been a great coach as well as a trainer in empowerment. In a small group or one-on-one, she is able to get to the bottom of what is bothering you, giving tips and tricks along the way that really have an in-depth effect on your well-being. Such a sparkling, fun personality, she is always a joy to talk to. Her creative, holistic approach gives you a new perspective on life in general. Thank you Saskia!

Indira Scholtmeijer

Communicatieadviseur, Gemeente Vijfheerenlanden

Wees Welkom!

Bel +31 (0)6 11 31 3749 of stuur een email