+31 (0)6 11 31 3749 info@tiantraining.nl

Over Tian

Tian is het Chinese woord voor Hemel en in combinatie met Tao, de hemelse weg Tian Tao. Dit staat voor alles wat positief is en wat wij tegenkomen als lessen op onze levensweg. Door de deur naar je bewustZIJN te openen kom je positiever in het leven te staan en word je een gelukkiger mens. 

Saskia van der Vlist

Trainer, Coach en Psychosociaal Begeleider

Tian Training en Advies is opgericht door Saskia van der Vlist.

“Het ‘Spelenderwijs’ leren en groeien heeft zij van nature in zich zitten. Zij is namelijk opgevoed door een leraar en een zangeres. Haar opvoeding heeft ervoor gezorgd dat ze veelzijdig, open-minded en creatief is.

Tijdens haar veranderwerkzaamheden (change management) bij multinationals heeft zij geleerd hoe belangrijk het is om de mens centraal te houden, te luisteren naar de behoeftes van de mens en te zorgen voor persoonlijke- en professionele ontwikkeling.

Zoals bekend kunnen de gedachten, gevoelens en het gedrag van één mens grote invloed hebben op het functioneren van een heel team of een relatie. Vanuit deze fascinatie, de bijbehorende groepsdynamiek, de psychologische processen en de behoeftes van de mens heeft zij de 4 jarige opleiding tot Psychosociaal Begeleider gevolgd en met succes afgerond.

Achtergrond en Expertise

Spelenderwijs Leren

Tian Training en Advies onderscheid zichzelf in de markt door ‘Spelenderwijs’ leren en groeien voor volwassenen. Hierbij is de combinatie gemaakt tussen jarenlange zakelijke werkervaring met psychologisch verworven inzichten, creatieve holistische aanpak en spel. 

De theorie en de tools met betrekking tot persoonlijke efficiëntie hebben hun effectiviteit bewezen binnen de zakelijke dienstverlening en bij persoonlijke ontwikkeling van klanten. Deze vormen de basis in de trainingen en adviezen. Trainingen en adviezen worden gegeven vanuit kennis, passievolle creativiteit en liefdevolle betrokkenheid.

Ieder training programma of workshop is afhankelijk van de inbreng van de klant en wordt opgezet met het gewenste einddoel als uitgangspunt.

Missie en Visie

Leven vanuit Innerlijke Kracht

 en dlef/eder mens heeft recht op geluk via zelf-liefde en zelf-vertrouwen. Ieder mens is anders en ieder mens heeft een unieke persoonlijke kracht, normen en kernwaarden.  Deze kracht heb je gekregen om vrij te zijn en om de uitdagingen in het leven aan te kunnen. Om je leven te beleven zoals goed voor jouw is en om je eigen levenspad te creëren. Een relatie bestaat uit verschillende onderdelen en de verbindende kracht is daarbij de basis. 

De missie van Tian Training is jou te helpen in je kracht te staan, te leven met meer lef en zelf- vertrouwen zodat jij vrij bent om jouw unieke innerlijke kracht te voelen.  Die verbindende kracht met jezelf én met de ander.

Gedachtegoed:

 • Ieder mens is een uniek en vrij wezen met vele kwaliteiten, talenten, gedragingen, gedachten en gevoelens.
 • Een verbintenis houdt stand door zelf-reflectie, vertrouwen, begrip voor elkaar, open communicatie en ruimte voor eigen inbreng en visie.

Jouw Innerlijke Kracht

Door jou op creatieve wijze te begeleiden via coaching en/of trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, relaties en communicatie kom je steviger in je schoenen te staan. 

Door het vertrouwen in jezelf en de ander te verstevigen, de communicatie kanalen open te houden en je te (her)verbinden met jezelf en de ander geef je ruimte aan jouw unieke zelf, innerlijke kracht en lef.

Kernwaarden

Authentiek

Trouw blijven aan jezelf.

 • Vanuit eigenheid ben jij wie je bent, jouw unieke zelf!
 • Ieder mens heeft recht om te zijn wie hij/zij is met alle unieke waarden.

Creatief

Vanuit speelsheid naar groei.

 • Geïnspireerd worden door creatief denken.
 • Vanuit weer speels kind mogen zijn, groeien naar gelukkig volwassenen.

Duurzaam

Diepgang is duurzaam.

 • Samen met de klant vinden we een oplossing voor de langere termijn
 • Verdieping is de kern tot alles.

Verbinding

Verbinding brengt groei

 • Door te leven vanuit innerlijke kracht, compassie en vergeving vergroot je jouw innerlijk geluk.
 • Samen met de klant komen we tot de kern en behalen we het gewenste resultaat.
 • 1 + 1 =3 via samenwerking met co-trainers.

Netwerk

Vanuit de gedachte 1+1=3 is deze netwerkorganisatie van trainers ontstaan.

Er worden verscheidene sessies en programma’s georganiseerd waarbij co-trainers worden uitgenodigd om mee te trainen of te sparren. Daarnaast organiseren wij regelmatig netwerk bijeenkomsten waarbij wij samenkomen om ontwikkelingen te bespreken.

Wij werken op dit moment samen met de volgende mensen:

Lydia de Wit
Stembevrijder, eigenaar Innerguiding, trainer bij SenSolid

Vera Develing
Yin Yoga lerares bij Connectyin

Karin Parmentier
The Diversity Company

Hélène Propsma
The Diversity Company

Mary Jane Roy
CreatingWaves

Ben jij geïnteresseerd om onderdeel uit te maken van ons netwerk of wil je deelnemen aan de netwerk bijeenkomsten, meld je dan aan via het contact formulier.

Wees Welkom!

Bel +31 (0)6 11 31 3749 of stuur een email