+31 (0)6 11 31 3749 info@tiantraining.nl

Is je pijn dan nu geheeld?

Deze vraag werd mij van de week gesteld toen ik vertelde van mijn heling proces waar ik in terecht was gekomen (zie mijn blog Verbinden en Verlaten).

Ik was daar gekomen bij de bron van de verbinding- en verlatingsangst die was ontstaan in mijn leven. Een nóg diepere laag dan wat er allemaal al verwerkt was. De mest mocht even omgewoeld worden zodat er nóg mooiere bloemen op mogen groeien.

Mijn antwoord op die vraag was; Nee een helingsproces van een Gekwetst (Innerlijk) Kind is niet iets wat direct 1,2,3 klaar en geheeld is.

Het is namelijk net als een oude wond die geheeld was en waarop een litteken is ontstaan. Soms blijkt dan namelijk dat er in die wond gewoon nog wat zit te etteren. Door ‘in proces’ te gaan scheurt die wond open waardoor er oude pijn, etter, omhoog komt. Zoals ook een vulkaan zijn vuur eruit spuugt en daarbij alles zuivert.
Etter wat blijkbaar niet geheel geschoond was, wat nu naar de oppervlakte kan komen. Het mag er dus uit! Zodat er weer zuurstof en vers bloed bij kan komen (inzichten) waardoor het helingsproces op een diepere laag kan worden gestart.

Verdwaald

Wanneer jij gekwetst bent binnen je relatie, door bijvoorbeeld overspel, of door andere omstandigheden geef jezelf dan de tijd om te helen. Je voelt je wellicht verdwaald, verdoofd en ontzettend boos of verdrietig (zie mijn blog Help, ik ben de weg kwijt )

Er is hoogstwaarschijnlijk een oude pijn geraakt die erger wordt door de (onbewuste) beperkende overtuigingen over jezelf. Deze beperkende overtuigingen laten je geloven dat je niet goed genoeg bent, niet mooi genoeg, niet slim genoeg, geen relatie waard bent, de liefde niet waard bent, etc.. Of je denkt dat die ander iets heeft wat jij niet hebt waardoor je je nóg minderwaardiger zou kunnen voelen dan je ooit had kunnen geloven.

Weet dat overspel altijd iets zegt over degene die overspelig is! Er is een verlangen niet gehoord, niet gevoeld of er waren hoge verwachtingen van de relatie waar niet aan voldaan werd. (zie ook mijn blogs een Kleurrijke Relatie en Vreemdgaan: Blijven of Vertrekken.).  Het besef dat het alles over die ander zegt kan je helpen om zachter voor jezelf te zijn. Door de shit bij de ander te laten creëer je lucht voor jezelf en je eigen helingsproces. Je hoeft dan je energie niet meer te richten op de ander maar op jezelf.

Bewust Kiezen

Een helingsproces gaat stapje voor stapje en iedereen doet dat op zijn of haar tempo. Het helen mag van binnenuit komen en gemengd worden met zelfliefde zodat er straks nog maar een dun lijntje zichtbaar is als litteken en de wond in zijn geheel genezen is.  Het kan zijn dat je relatie het gered heeft, het kan dat je weer alleen bent. Door te starten met jezelf lief te hebben maakt het niet uit of je nog samen of alleen bent! Je bent namelijk blij met jezelf, in welke situatie dan ook!

Het is zeer belangrijk dat je bewust kiest voor wat je wel en wat je niet wilt. Met wie en wat je je wel en niet wilt verbinden. Dat je dit ook aangeeft aan je omgeving. Dat je blijft voelen wat goed voor jou is zodat jij je wond goed kunt laten helen.

Innerlijk Kind

Wat mij steeds geholpen heeft is te kijken naar wat mijn Innerlijk Kind nodig heeft. Ofwel het kleine meisje wat ik ooit was. Het meisje dat zich zo gekwetst voelde, zich liet kwetsen!  Zij heeft pijn en mag geheeld worden.

Als volwassen vrouw weet ik namelijk dat ik alleen gekwetst kan worden als ik dat zelf toelaat. Mijn gevoelens zijn namelijk van mij en van niemand anders. Nét als mijn gedachten, mijn lijf, mijn leven van mij zijn. Dus alleen ik heb daar de ‘macht’ over om te laten voelen wat ik voel, denk, doe, etc..

Mijn advies daarom aan jou die dit leest; gebruik je kracht van kwetsbaarheid, door naar je Innerlijk Kind te luisteren en combineer dit met de kracht van bewust kiezen! Op den duur kom je er dan alleen maar nóg krachtiger uit én zou het zomaar kunnen dat je je partner weer hervindt op een ander liefdevol pad.

Liefs
Saskia