+31 (0)6 11 31 3749 info@tiantraining.nl

Jaren lang dacht ik dat leven voor die ander het belangrijkste was. Ik leefde voor de liefde, als die ander maar gelukkig was, dan was ik het ook. Herken je dat?

Dat je partner verdrietig is en jij voelt het alsof het jouw verdriet is. Je leeft zo mee met je partner dat je jezelf compleet vergeet! 

Je past je aan, je geeft delen van jezelf op ten voordele voor je partner.  Je hele leven draait om de liefde….voor je partner. En dan blijkt dat je partner helemaal niet zo voor jou kiest zoals jij voor hem/haar kiest. Dat er delen zijn die jij je partner niet kan geven, bijvoorbeeld op seksueel gebied. De liefde zit er wel, de keuze om de relatie te laten zijn zoals goed is voor beide is er alleen niet meer. Er is een tekort, een verlangen wat niet vervuld wordt.

Je partner kiest ervoor om bij een ander te zijn. Iemand die wel geeft wat nodig is en het zou zo maar kunnen dat die ander te horen heeft gekregen ‘mijn partner begrijpt mij niet’.

Mocht je in deze situatie zitten, weet dan dat je niet alleen bent en dat er absoluut een manier is om hier vol zelf-liefde uit te komen. Het kost tijd, oefening én een open mind!


Rauwe Rouw

Je eerste gedachte is wellicht dat je relatie ten dode is opgeheven omdat je partner vreemd gaat. Je gevoelens worden gevoed door negatieve gedachten waardoor helder zicht niet meer mogelijk is.

De shock is inderdaad groot als je erachter komt dat je partner vreemd gaat! De pijn die je voelt is meestal onbeschrijflijk! De rauwe pijn van afgewezen zijn, niet goed genoeg zijn, al je liefde te grabbel gegooid terwijl jij het beste wilde voor jullie beide!  In eerste instantie zal je woedend zijn, misschien wel schreeuwen en absoluut huilen. Ongeloof voelen en bang zijn voor de toekomst want hoe ziet dat er ineens uit zonder je levenspartner?  Je hele toekomst beeld is in duigen gevallen en misschien voelt het wel dat alles wat er in het verleden is gebeurd nu een grote leugen is! Accepteren wil je het nog niet en je gedachten werpen allerlei excuses op om toch maar te onderkennen dat het echt is gebeurd. Tot je eindelijk tot bezinning komt en je accepteert dat de situatie is zoals het is en je weer helder kunt zien en je ratio terug hebt gevonden. Dit hoort er allemaal bij en is een rouw proces waar je doorheen gaat.


Ik leef niet meer voor jou!

Dus hoe kom je uit die spiraal van pijnlijke gevoelens en negatieve gedachten?

Voor mij was het het besef dat het mijn EGO was die pijn voelde. De liefde zelf doet namelijk geen pijn! Ik was geraakt in oude pijn. Ofwel het stuk ‘niet gezien worden, niet goed genoeg zijn’ en ‘er niet toe doen’. Toen ik dat door had kon ik de pijn vrij snel loslaten (binnen een paar dagen!) en kijken naar mijn pijn en deze mijzelf toe-eigenen. Los daarvan zag ik mijn partner als een mens met verlangens, verlangens waarin hij niet gezien werd door mij!

Daarnaast besefte ik dat hij, net als jij en ik een vrij mens is!

Vrij geboren, vrij om te leven en straks vrij om dood te gaan. De slavernij is gelukkig al vele jaren geleden afgeschaft! We zijn geen bezit van een ander en de enige van wie je bent, ben jij zelf!

 

Warme knuffel

Saskia