+31 (0)6 11 31 3749 info@tiantraining.nl

En soms….
Zijn we de weg kwijt
Lopen we in het donker
Zijn we dwalende
Totaal weg van ‘t bekende
Om elkaar uiteindelijk weer te vinden
Op een nieuwe weg.

Uuuuh, ik ben de weg kwijt!

Dit was wat één van de vrouwen vorige week zei toen we de weg kwijt waren in de auto. Dit deed mij denken aan situaties waarin ik het gevoel had de weg kwijt te zijn geweest en dat ik er achter ben gekomen dat ik verdwalen tegenwoordig zo fijn vind.

Want….

Soms kom ook jij jezelf keihard tegen in ’t leven en in je relatie(s). Je bent misschien wel verliefd geworden op een ander terwijl je al jaren een vaste relatie hebt. Je partner laat weten dat er een ander in ’t spel is terwijl jij je super happy met hem/haar voelde.

Verliezen

Het kan dan zijn dat je het gevoel hebt dat je de weg kwijt bent of dat je jezelf aan ‘t verliezen bent. Jezelf kunnen verliezen is nodig om te kunnen ontwikkelen.

Verdwalen is een vorm van verliezen. Je verliest de weg die je vastbesloten had te nemen. De weg die zo duidelijk was voor je! Die weg zit plotseling vol met hobbels en obstakels. Je krijgt dan misschien het gevoel dat je rondjes draait en de aarde (alle zekerheden) onder je voeten verdwijnen.

Als je je zo voelt zorg dan dat je jezelf de tijd en ruimte geeft om te dwalen. Bij het dwalen kan je meer perspectieven zien. Als je namelijk alleen doelgericht bezig bent zie je meestal niet al het moois op de zijpaden! Je relatie hoeft niet direct te eindigen, het kan ook getransformeerd worden naar een andere soort verbinding als jullie daar beide voor open staan.

Oordeelloos verdwalen

Mocht jij inderdaad vastlopen, het gevoel hebben dat je de controle over jouw pad kwijt raakt en aan het verdwalen bent? Raak dan niet in paniek maar verdwaal gewoon eens. Gun jezelf de tijd, luister naar jezelf, blijf bij jezelf. Wat een ander vindt is van die ander en mogen ze lekker houden!  De gevolgen heb je tenslotte ook zelf te dragen, die draagt die ander echt niet voor je!

Blijf daarom voelen wat het verdwalen met je doet én besef dat je echt niet zomaar dood neer stort! De weg wordt alleen maar anders dan jij had verwacht. Blijf voelen wat je op je pad tegenkomt. Vraag jezelf af wat het echt met je doet. Los van enig oordeel van jezelf of de ander. Misschien heb je wel de weg los te laten die je was ingeslagen omdat er een veel fijner pad voor je/jullie is weggelegd.

Dus lief mens…dwaal, dwaal en verdwaal. Je leert vanzelf jezelf en de ander weer terug vinden als je beide de transformatie kunt zien.

En heb je het gevoel dat je echt te ver bent afgedwaald? Bel mij dan maar (06-11313749). Samen kunnen we dan zien wat het verdwalen je te zeggen heeft en hoe we je weer op een fijn nieuw pad krijgen.

Liefs
Saskia