+31 (0)6 11 31 3749 info@tiantraining.nl

Ken je dat, dat je met je partner wilt vrijen maar dat er iets is wat je tegenhoudt omdat je je onvrij voelt?

Sinds een tijd is onze jongste verhuist naar de grootste slaapkamer in huis. Gewoon omdat hij als jongeling meer tijd in z’n kamer doorbrengt en we hem de ruimte gunnen.

Dit betekende wel dat mijn lief en ik gingen verhuizen naar zolder naar ‘t kleinste kamertje in huis. Ons bed paste er precies in, van muur tot muur, en we vielen ‘met de deur in huis’ op bed ‘s nachts.  Daar sliepen we ruim 2 jaar en dat ging prima.

Behoefte aan ruimte

Aangezien ik nu volop in de overgang ben en veel nachtelijke opvliegers heb, voelden we beide dat we wat meer ruimte nodig hadden om te slapen. We besloten te verhuizen naar de kamer van m’n oudste. Hij woont al geruime tijd bij z’n vader dus ik voelde mij niet meer bezwaard om zijn kamer in beslag te nemen.  Deze slaapkamer is een verdieping lager.  Ineens bevonden wij ons dus in de slaapkamer naast onze jongste!  We hadden totaal niet nagedacht wat dat zou betekenen voor ons seksleven. Boven konden we namelijk doen en laten wat we wilden zonder iemand ’tot last’ te zijn.

Daar gaat je seksleven

Vanaf het moment dat we in de andere slaapkamer lagen werden wij ons ineens heel erg bewust van ons vrij gedrag. We werden minder vrij!

We voelden wel de behoefte in ons lijf om lekker met elkaar te vrijen, elkaar te koesteren en samen te smelten in de ‘heat of the moment’. Toch gebeurde er een langere tijd niets. Totdat ik het aankaartte bij mijn lief en vroeg hoe het kwam dat we ineens zo weinig aan het vrijen waren. Hij gaf ook duidelijk aan dat hij zich onvrij voelde. We voelden ons beide blijkbaar ineens onvrij om vrijelijk te vrijen! Onvrij omdat in de slaapkamer naast ons een jongeling ligt.  We schoten in ons hoofd in plaats van in ons lijf. Ineens was daar de angst dat je kind je kan horen en ‘wat hij er niet van denken zal’.

Wanneer je dit herkent dan weet je, dat je beetje bij beetje merkt, dat je seksleven als ouder zijnde achteruit gaat. De spontaniteit is eraf of je wordt echt een muisje in bed.

Mijn lief en ik zijn na deze constatering samen gaan onderzoeken hoe we hier anders mee om kunnen gaan. We hebben gekozen voor een aantal manieren maar ik vertel je de belangrijkste.

Love Nest

Wij hebben het geluk dat we een slaapkamer extra hebben op zolder, waar we ons kunnen terug trekken. Hier hebben wij ons ‘Love Nest’ gecreëerd. Onze speciale plek waar we tijd en ruimte voor elkaar maken om fijn te vrijen. Elkaar te koesteren, aandacht aan elkaar te geven en vrijelijk te praten zonder dat de muren oren hebben! Dit is nu onze heilige plek waar we ons heerlijk voelen. We hebben het opgeleukt met matrassen op de grond, veel kussens en kaarsen. Verder doen we er een muziekje bij, hebben er de ruimte om te bewegen en lekker te ZIJN.  We zorgen dat we regelmatig echt een avondje samen zijn boven zodat we heerlijk de intimiteit in onze relatie behouden.

Openheid en voorbeeld

Mijn zoon hebben we bij het proces betrokken. We hebben vrijelijk met hem besproken dat wij af en toe naar zolder gaan. Dan weet hij dat hij daar niets te zoeken heeft. Bijna net zoiets als in vroegere tijden de ouders op zondag hun slaapkamer deur dicht deden ?  Het mooiste is dat wij hem wel het voorbeeld geven dat we van elkaar houden én dat bij een liefdesrelatie fijne liefdevolle aandacht nodig is voor elkaar.  Dat het er nogal eens bij in kan schieten, in de waan van de dag. Wij daarom bewust ons love nest hebben gecreëerd. Bij de liefdevolle aandacht hoort natuurlijk de seksualiteit, want zonder seksualiteit heb je geen partner relatie maar een broer:zus, (zus:zus, of broer:broer) relatie.

Dus wie weet kan dit ook een oplossing voor jou zijn als en merkt dat je als ouder
minder seks hebt dan je zou willen doordat je kroost in de kamer naast je ligt.

Ik gun je veel vrije vrij tijd en vrijplezier

Met liefs
Saskia