+31 (0)6 11 31 3749 info@tiantraining.nl

Hoe kleurrijk is jouw relatie?

Hebben jullie alle facetten al van elkaar gezien/gehoord/gevoeld?

Soms kan het zijn dat je klaar bent met je relatie! Klaar met elkaar, uitgeluld, uitgekakt en uitgekauwd. Er is teveel negativiteit in de relatie geslopen. Je wensen en verlangens zijn niet vervuld, je verwachtingen waren te hoog. Je lief heeft vervelende karaktertrekjes die jij liever verandert ziet, je vindt hem te zwak of haar te dominant. Of het ergste nog, een van de twee ging vreemd! Je kan daarom gewoon niet meer samen door die ene deur omdat jullie EGO zo is gekwetst. De ander heeft je van alles aangedaan en omgekeerd jij de ander (zie mijn blog over EGO en EGO-pijn).

Voordat je nu de handdoek in de ring gooit en besluit uit elkaar te gaan, onderzoek eerst eens bij jezelf of je toch nog de verdieping op wilt zoeken samen. Voorwaarde is natuurlijk dat je partner hier ook toe bereid is! Want als de liefde wel stroomt, ondanks dat jullie karakters en verlangens botsen, dan bestaat er zeker nog hoop.  Weggaan is namelijk makkelijker dan blijven! Blijven betekent dat je verder mag leren en samen mag groeien in de relatie.

 

 

Ander perspectief

Er zijn namelijk zoveel kanten aan een relatie. Soms zie je niet die ene kant omdat je nét die andere donkere of té felle gekleurde bril hebt opgezet.  Je ziet namelijk jouw hele leven vanuit jouw perspectief, vanuit jouw ogen, jouw brein. Alleen jij hebt dus de mogelijkheid om dit perspectief te veranderen.

De kunst is daarom verder te kijken dan je neus lang is! De liefdevolle bril op te zetten die kijkt voorbij het EGO. Daar zit namelijk het geheim van liefdevol je grens aangeven en toch in verbinding blijven omdat je kiest voor de liefde voor jezelf én elkaar.  Dus vraag jezelf eens af: 

  • Wat was ook alweer de reden dat je met deze lief bent?
  • Wat was er nou zo leuk in het begin?
  • Waar werd je telkens zacht van als je naar je lief kijkt.
  • Hoe voelde het op de geweldige momenten samen?

Door jezelf deze vragen te blijven stellen verander je je perspectief. Je blijft het positieve zien én wanneer je toch naar de schaduwkanten kijkt, weet dan dat daar ook een lichtkant aan zit! Een mens is nu eenmaal niet zwart/wit en een relatie is daarom super kleurrijk.

Lopen jullie vast bij het kiezen van de juiste kleur? Bel dan gerust voor een afspraak (06-11313749) want met mijn kleurrijke ervaringen begeleid ik jullie graag verder naar een liefdevollere relatie.

Met liefs
Saskia